Jansma Jacht B.V. BAVARIA MOTORBOATS
 BAVARIA MOTORBOATS
 BAVARIA SAILING YACHTS
 BAVARIA SAILING YACHTS
 BAVARIA CATAMARANS
 BAVARIA CATAMARANS

 


VIRTESS 420 FLY

VIRTESS 420 FLY
bekijk alle 15 foto's

Bavaria Virtess 420 Fly:


Met de introductie van de Virtess 420 Fly in het najaar van 2012, treedt Bavaria toe tot de wereld van de Flybridge en Coupé motorjachten. De range zal de komende jaren nog met meer modellen uitgebreid worden.

Bavaria heeft gekozen voor een samenwerken met topontwerpbureau Too Design. Dit ontwerpbureau heeft haar sporen inmiddels al verdiend in de jachtindustrie en is onder andere een bekende in de wereld van de megajachten.

De samenwerking heeft geresulteerd in een ontwerp, waarbij het concept flybridge dusdanig is gemoderniseerd, dat dit niet onopgevallen is gebleven in de markt. Zo heeft Bavaria met de Virtess 420 Fly o.a. de Nautical Design Award 2012 gewonnen voor het jacht met het meest innoverende en meest opvallende ontwerp.

Cockpit:
De cockpit is eenvoudig toegankelijk via het vaste, verlengde zwemplateau. Het zwemplateau kan optioneel hydraulisch geleverd worden, waardoor een eventuele bijboot makkelijk meegenomen kan worden. In het cockpit gedeelte is een royale zitbank met tafel. De zitbank heeft een klapbare leuning en daardoor ook als ligbed gebruikt worden. Door een innovatief railsysteem kan men het achterdek naar behoefte indelen, tafel naar bakboord, bank aan stuurboord en vele andere variaties zijn mogelijk. Door de meubels aan de zijkant te plaatsen ontstaat een mooi ruim dek wat één vormt met de salon en het zwemplateau. Vanuit het cockpitgedeelte zijn de brede gangboorden eenvoudig toegankelijk. De flybridge is te bereiken via een mooie trap van roestvaststaal en massief hout.

Flydeck:
Bovenop de flybridge is het puur genieten. Er is voldoende zitgelegenheid, maar ook de bestuurder en zonaanbidders worden niet vergeten. Aan bakboord is een overzichtelijk dashboard met duozit en aan stuurboord een zit welke tot zonnebed omgebouwd kan worden. Achterop is een enorme u-zit en wetbar met ruimte voor een koelkast en elektrische grill of grillplaat op gas. En misschien wel het allermooiste…het uitzicht rondom!

Salon:
De salon bestaat uit een luxe salonbank en tafel met tegenover een kastenwand waar zich ook de TV bevindt. Deze wand loopt door in de kombuis welke is voorzien van dubbele spoelbak, elektrisch kooktoestel, koelkast en magnetron met grill. Optioneel kan dit nog worden uitgebreid met een Espressomachine en wasmachine. Aan stuurboord bevindt zich de stuurstand met verhoogde zit voor een goed overzicht. Het dashboard is prachtig vormgegeven, bekleed met luxe materialen en er is voldoende ruimte voor navigatie instrumenten.

Hutten:
De Virtess 420 heeft drie hutten, waarvan twee hutten met twee aparte bedden en voorin de eigenaarhut met een royaal tweepersoonsbed. De eignaarhut en de gastenhut aan bakboord hebben een eigen badkamer met elektrische toiletten en een aparte douchecabine.

De Virtess 420 is geschikt om tot 6 personen voor langere tijd aan boord te verblijven zonder het comfort van thuis te hoeven missen. Er is verder een ruime keuze aan materialen en accessoires om zo tegemoet te komen aan de wensen van individuele klanten.

Motoren:
Het schip wordt standaard geleverd met twee Volvo Penta dieselmotoren van 370 pk. De aandrijving geschiedt door twee duoprop Z-drives. Op de Z-drives is als optie een joysticksysteem leverbaar om het manoeuvreren in havens tot kinderspel te vereenvoudigen. Ook is het revolutionaire Volvo Penta IPS systeem leverbaar, met trekkende schroeven. Dit systeem wordt standaard geleverd met een Joystick systeem.
 
De Bavaria Virtess 420 Fly is leverbaar vanaf € 423.379,- incl. 21% BTW.

18-11-2012:
BAVARIA VIRTESS 420 FLY wint de 'Nautical Design Award 2012'.

De nieuwe Virtess 420 Fly is door het internationale comité, de Assocation for Industrial Design (ADI) gekozen tot winnaar van de Nautical Design Award 2012.

De Nautical Design Award wordt jaarlijks toegekend aan het jacht met het meest innoverende en meest opvallende ontwerp.

Wie de prestigieuze prijs wint wordt door een internationale commissie beoordeeld, samengesteld uit leden van de Assocation for Industrial Design (ADI) en toonaangevende ontwerpers als Giorgio Armani, il Sindaco Venezia, Giorgio Orsoni, Lamberto Vallarino Gancia, Vittorio Missoni en Walter de 'Silva, de voorzitter van het comité.

Bavaria's eerste Flybridge wordt gerekend tot de categorie "motorjachten tot 24 meter". De andere genomineerde modellen waren de Pershing 82, Austin Parker 64 Fly, Ocean King 88 en Prestige 620.


Eerste vaarimpressie van de Bavaria Virtess 420 Flybridge:

Specificaties:    
Lengte o.a.   13.60m
Breedte   4.21m
Doorvaarthoogte   4.97m
Stahoogte in kabine   1.95m
Diepgang maximaal   1.11m
Hutten   3
Slaapplaatsen   /6
Gewicht vanaf   11000kg
Brandstoftank   1200L
Watertank   410L
Personen   12(CE-B)
     
   

Motorisering:

kW's PK's
Diesel:
2x Volvo D6-370 EVC / DPH 272 370
2x Volvo D6-400 EVC / DPH  294  400
2x Volvo IPS 600 incl. Joystick

 320

 435
     

© 2018 Jansma Jacht B.V. - home - sitemap